top of page

Tack och Hej!

En sista gång hälsar vi er välkomna till vår blogg!

Vi har nu varit hemma i Sverige en dryg vecka, så här kommer en recap från vår sista tid i Zambia och vad som sker härnäst;

Vi anlände säkert tillbaka till Lusaka från Livingstone, och kände båda lättnad över att lämna Lusakas busstation bakom oss en sista gång. De sista dagarna i Lusaka spenderades mestadels på diverse soffor och bänkar på vårt hostel, promenerandes runt i stan eller ätandes på något köpcentrum. Vi hann även få in ett möte med Zambia Extractive Industries Transparency Initiative (ZEITI), vilket var en givande och bra avslutning på vår informationsinsamling i Afrika. Vi blev även utslängda från vårt rum och fick spendera en natt i ett tält på gräsmattan, då hostellet hade råkat göra ett litet dubbelbokningsmisstag.

Den 22 maj kom, och vi var båda väldigt taggade på att få sätta oss på planet mot Sverige. Vi såg till att vara i extremt god tid till flygplatsen för att lämna utrymme för eventuella dröjsmål av utvecklingslandskaraktär. Allt gick dock väldigt smidigt och vår 787:a mot Addis Ababa lyfte klockan 15:30 lokal tid. Hemma i Sverige 0930 nästa dag, och kunde båda enas om att det är väldigt skönt att vara hemma även om Zambia har visat sig vara ett fascinerande och på många sätt fantastiskt land.

Nu skall det skrivas uppsats, och efter att bruklig tid avsatts för ’att landa’ och få träffa alla människor vi saknat så tog vi tag i det hyfsat omgående. Detta blir vårt sommarnöje och om en månad hoppas vi ha något som är i det närmaste en färdig uppsats.

Vi säger tack till Zambia, till alla människor på plats som hjälpt oss och pekat oss i rätt riktning och till alla ni här hemma som varit en fast punkt att återansluta till när Afrika blev lite för verkligt.

Ha det fint, och hoppas ni har tyckt det har varit roligt att läsa vår blogg!

/John & Jakob

You Might Also Like:
bottom of page